Jarenlang verkochten wij in onze winkel in Amerongen het ambachtelijk Italiaanse schepijs van de familie Ferrari (echt waar!). Inmiddels is er al een vierde generatie van deze Brabantse Italiaanse ijsmakers, die ooit in de jaren ’30 van de vorige eeuw naar Nederland kwamen. Een mooi familiebedrijf dat we nog altijd een warm hart toedragen! Zie www.latoscanaijs.nl.
In een Italiaanse gelateria ga je iets anders te werk dan in Nederland. Bekijk eerst op je gemak alle smaken, een beetje gelateria heeft er minstens 30. Vaak dien je eerst te betalen en ga je met je bonnetje naar degene die de bolletjes schept. Dit zie je vaker in Italië, degene die het eten of drinken bereidt, raakt geen geld aan. Wel zo hygiënisch. Maar deze manier van bestellen, beschermt ook jezelf. Zo kunnen je ogen niet groter worden dan je portemonnee. In een beroemde gelateria op het Piazza della Signoria in Florence heb ik meerdere keren meegemaakt dat toeristen met een gelukzalig gezicht het grootste ijsje bestelden en vervolgens bij de kassa zo schrokken van de prijs dat hen de eetlust verging! Comments are closed.
|
AuteurCarolien studeerde Italiaanse taal en cultuur, startte winkel 'Il Sogno' in Amerongen, Amsterdam en restaurant 'Il Sogno' op Landgoed Zuylestein. CategorieënArchief
Januari 2024
Blijf op de hoogte!
|