IL SOGNO DI CAROLIEN
  • Home
  • Blog
  • Studiemateriaal
  • Bestelformulier boeken

Cannoli siciliani

5/25/2020

 
Picture
Cannoli, de bekendste zoetigheid van Sicilië, werden vroeger alleen tijdens Carnaval gegeten, maar inmiddels zijn ze zo populair dat ze het hele jaar door worden gemaakt en worden ze niet alleen als nagerecht gegeten, maar ook als hapje tussendoor.

Oorspronkelijk werd het deeg om een stuk riet (canna) gerold en daarna gefrituurd, vandaar de naam cannoli. Tegenwoordig gebruiken ze daar roestvrijstalen rolletjes voor. Na het frituren worden ze gevuld met een mengsel van ricotta, chocolade en geconfijte vruchtjes.
​


Comments are closed.

    Auteur

    Carolien studeerde Italiaanse taal en cultuur, startte winkel 'Il Sogno' in Amerongen, Amsterdam en restaurant 'Il Sogno' op Landgoed Zuylestein.
    Schrijft over haar liefde voor Italië. Lees meer >

    Categorieën

    All
    Eten
    Kunst
    Reizen
    Taal

    Archief

    December 2022
    June 2022
    February 2022
    November 2021
    October 2021
    September 2021
    July 2021
    June 2021
    March 2021
    February 2021
    January 2021
    November 2020
    October 2020
    September 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020

    Blijf op de hoogte!
    Nieuwsbrief

    RSS Feed

Proudly powered by Weebly
  • Home
  • Blog
  • Studiemateriaal
  • Bestelformulier boeken