IL SOGNO DI CAROLIEN
  • Home
  • Cursussen
  • Studiemateriaal
  • Bestelformulier boeken
  • Blog

Cannoli siciliani

5/25/2020

 
Picture
Cannoli, de bekendste zoetigheid van Sicilië, werden vroeger alleen tijdens Carnaval gegeten, maar inmiddels zijn ze zo populair dat ze het hele jaar door worden gemaakt en worden ze niet alleen als nagerecht gegeten, maar ook als hapje tussendoor.

Oorspronkelijk werd het deeg om een stuk riet (canna) gerold en daarna gefrituurd, vandaar de naam cannoli. Tegenwoordig gebruiken ze daar roestvrijstalen rolletjes voor. Na het frituren worden ze gevuld met een mengsel van ricotta, chocolade en geconfijte vruchtjes.
​


Reageren is niet langer mogelijk.

    Auteur

    Carolien studeerde Italiaanse taal en cultuur, startte winkel 'Il Sogno' in Amerongen, Amsterdam en restaurant 'Il Sogno' op Landgoed Zuylestein.
    Is docent Italiaans en schrijft over haar liefde voor Italië. Lees meer >

    Categorieën

    Alles
    Eten
    Kunst
    Reizen
    Taal

    Archief

    Februari 2022
    November 2021
    Oktober 2021
    September 2021
    Juli 2021
    Juni 2021
    Maart 2021
    Februari 2021
    Januari 2021
    November 2020
    Oktober 2020
    September 2020
    Juli 2020
    Juni 2020
    Mei 2020

    Blijf op de hoogte!
    Nieuwsbrief

    RSS-feed

Proudly powered by Weebly
  • Home
  • Cursussen
  • Studiemateriaal
  • Bestelformulier boeken
  • Blog